İşte Trabzonspor’da gözden çıkardığı isim!

Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı, 2019-2020 sezonu öncesinde Fransa’nın Lille takımına rekor bir bonservis ücretiyle transfer olmuştu. Ancak bu sezon kiralık olarak geri döndüğü bordo-mavili takımda beklenen performansı sergileyemeyen oyuncu, son 2 maçın kadrosuna dahil edilmedi ve gözden düştü.
Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica, son 2 maçta Yusuf Yazıcı’yı kadroya almadı. İlk maçında Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında son 29 dakika süre alan Yusuf Yazıcı, ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle Konyaspor maçında forma giyemedi. MKE Ankaragücü maçı kadrosunda yer alan genç oyuncu, ancak süre alamadı. Fenerbahçe ve VavaCars Fatih Karagümrük maçlarında ise kadroya dâhil edilmedi.
Yusuf Yazıcı, Fransa’nın Lille Kulübüne 16,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Lille’de 25 maç forma giydiği için bir sezon sonra 1 milyon avro daha kazanarak toplamda 17,5 milyon avro ile Trabzonspor Kulübü tarihinin en yüksek bonservis bedeline sahip olan oyuncu oldu.
Bu sezon beklenen performansı gösteremeyen Yusuf Yazıcı’nın Trabzonspor’daki durumu belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Bjelica’nın tercihleri doğrultusunda son maçlarda kadroya dahi alınmayan genç yetenek, yeniden formunu bulmak ve beklenen katkıyı sağlamak için çaba sarf etmek zorunda kalacak. Trabzonspor taraftarları ise Yusuf Yazıcı’nın potansiyelini hâlâ gözlerinde canlı tutarak onun tekrar parlayacağına inanıyor.